چگونه مکالمه را شروع کنیم - و چگونه با هر کسی سر صحبت را باز کنیم؟

چگونه مکالمه را شروع کنیم - و چگونه با هر کسی سر صحبت را باز کنیم؟

  • ایثار علیزاده
  • ۳ سال پیش
  • ۷ دقیقه مطالعه
  • ۴,۱۶۴

بعضی افراد ظاهرا با استعداد گفتگو و ارتباط با دیگران به دنیا می آیند، در حالی که عده ای دیگر با کوچکترین و ساده ترین مکالمات هم مشکل دارند. دانستن اینکه چگونه یک مکالمه را آغاز کنیم یک مهارت اجتماعی بسیار مفید است. خواه بخواهید یک مشتری خاص را تحت تاثیر قرار دهید، یا اینکه سر بحث را با کسی که به او علاقه مندید باز کنید، و یا حتی در چت کردن با کسی که به تازگی با او آشنا شده اید، دانستن نحوه درست شروع مکالمه به شما کمک میکند که در موقعیت های اجتماعی مختلف احساس راحتی  و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

قبل از اینکه شروع کنیم

اگر یک اتاق پر از افراد ناشناس کابوس شما است، رفتن به یک مهمانی و یا مناسبت کاری میتواند به شدت برایتان ترسناک باشد. این شرایط اجتماعی میتوانند به شدت سخت باشند، به ویژه اگر درونگرا و خجالتی باشید و یا اینکه جمع هراسی داشته باشید.

یکی از راه های کاهش اظطراب این است که از قبل آمادگی داشته باشید. در ذهنتان چیزی را که میخواهید بیان کنید را مرور کنید. میتوانید با یکی از دوستانتان هم تمرین کنید. اولین قدم برای اینکه یک گوینده بسیار خوب باشید این است که آمادگی داشته باشید.

اگر در مورد آغاز کردن مکالمه مضطرب و نگران هستید، قبل از شروع این سه استراتژی ساده را دنبال کنید:

1- مثبت فکر کنید:

از نگران بودن در مورد اینکه نکند اشتباهی کنید دست بردارید و کمی به توانایی های خود ایمان داشته باشید. نگرانی بیش از حد در مورد چیزی که میخواهید بگویید فقط باعث میشود که سررشته کلام از دستتان خارج شود. در عوض روی مخاطبان خود و حرف هایشان تمرکز کنید.

2- نفس عمیقی بکشید:

اگر نگران مظطرب هستید و در شرایط عادی چنین احساسی ندارید، سعی کنید آرام باشید و فقط اجازه دهید که گفتگو روال عادی خود را طی کند.

3- خودتان را معرفی کنید:

یکی از ساده ترین راه های شروع مکالمه این است که خود را معرفی کرده و اجاز دهید طرفتان هم همین کار را بکند. همین که یختان آب شد، سعی کنید سوالات ساده ای بپرسید و یک دید کلی از مخاطبتان پیدا کنید که الهام بخش بحث های بعدی باشد.

قاتل های گفتگو

این ها چیز هایی هستند که نباید در گفتگویتان به کار ببرید، مگر اینکه طرفتان را بسیار خوب بشناسید و خیلی به شما نزدیک باشد.

گرچه ممکن است تفسیر های سیاسی، شایعات، گله و شکایت و یا شوخی های توهین آمیز روش عموی شما برای شروع مکالمه در مهمانی های خانوادگی باشد، اما این روش نباید الگوی شما در زندگی روزمره تان باشد.

هنگامی که میخواهید گفتگویی را آغاز کنید، باید از هر صحبت توهین آمیز، جدال آمیز و یا چیزی که باعث آزردگی طرفتان شود دوری کنید.

شما میتوانید نظات و عقاید خود را بیان کنید و حتی گاهی طرفتان را متقاعد کنید که آنها را بپذیرد، اما قبل از بیان آنها  و گرم شدن صحبت، حتما ابتدا مطمئن شوید که این موضاعات برای طرفتان خوشایند است.

برخی مطالعات نشان میدهند که هنگام شروع مکالمه، بهترین راه این است که نظراتی را بیان کنید که کمترین ضرر را دارند و جای جدال کمتری دارند و بی غرض هستند.

در یک مطالعه از شرکت کنندگان پرسیده شد که به تعدادی جمله آغازگر گفتگو که از طرف کسی است که با او در رابطه عاشقانه هستند امتیاز بدهند: عبارات نشان دهنده علاقه، عبارات و سوالات باز، سوالات بی ضرر و غیر مغرضانه، و بیان مستقیم مقصود.

تعداد بسیار کمی از شرکت کنندگان عبارات بیان کننده علاقه را ترجیح دادند. اما وقتی به دیگر عبارات میرسیم، پاسخ ها به دو بخش تقسیم میشوند. زنان بیشتر به سوالات بی طرف و غیر مغرضانه علاقه داشتند (مثلا تیم مورد علاقه شما کدام است؟) در حالی که مرد ها بیشتر به بیان های مستقیم علاقه نشان دادند (مثلا دوست دارم برای شما یک نوشیدنی بخرم).

مححقی که این مطالعه را انجام داد، میگوید که بهترین راه برای آغاز گفتگو با یک شخص ناشناس، استفاده از عبارات بی ضرر و غیر مغرضانه است. این نوع از آغازگر مکالمه کمترین ریسک را دارد و نیز مخاطب را وادار میکند که پاسخ دهد.

فضای بحث را مثبت نگه دارید

سعی کنید گفتگو را با عبارات مثبت و روشن آغاز کنید. از آغاز گفتگو با عبارات منفی و گله و شکایت دوری کنید. مهم نیست که در چه شرایطی قرار دارید، قطعا همواره میتوانید موضوع مثبتی برای بحث پیدا کنید.

در مورد آب و هوا، غذا، شرکت، اداره و یا یک مناسبت نظر بدهید. بیان مفاهیم بسیار ساده ای مثل امیدوارم اوقات خوبی را داشته باشید و یا اینکه امیدوارم از صحبت با من لذت برده باشید، بسیار به پیشبرد مکالمه کمک میکند. حتی اگر موقعیت و مناسبتی که در آن قرار دارید شرایط خوبی ندارد، باز هم سعی کنید که مثبت بمانید.

مردم سعی میکنند که به اظهارات مثبت بهتر پاسخ دهند تا به اظهارات منفی. این استراتژی کمک میکند که مردم شما را به عنوان فردی ببینند که به آنچه در اطرافتان میگذرد اهمیت میدهید و از هم نشینی با شما لذت ببرند. یکی از نتایج این اتفاق این است که مردم بیشتر به ادامه گفتگو با شما علاقه نشان میدهند.

ساده شروع کنید

همیشه قرار نیست که یک مکالمه عالی با فلسفه ای عمیق آغاز شود. سوالات و نظرات ساده ای که یخ دو طرف را آب کنند راه بسیار خوبی برای شروع هستند.

اظهار نظر در مورد آب و هوا، اتاق و یا غذا، ممکن است کلیشه ای به نظر برسند، اما دلیلی وجود دارد که این یخ شکن ها تا این حد خوب جواب میدهند. این ها، راه های بسیار ساده ای برای شروع مکالمه هستند؛ ایجاد کمی اشتراک بین دو غریبه. صحبت کردن در مورد موضوعات نامربوط میتواند منجر به ادامه گفتگو در مورد علایق شخصی، پیشینه، سرگرمی و موضوعات عمیق تری شود که میتواند به ایجاد پیوند های اجتماعی بین افراد کمک کند.

مطالعات چه میگویند؟

در یک مطالعه که در نشریه علم روانشناسی (Psychological Science) منتشر شد، محققان در یک مشاهده طبیعی (naturalistic observation یعنی اینکه رفتار طبیعی فرد را مشاهده کنیم و در واکنش های او هیچ دخالتی نکنیم) روی شرکت کنندگان، گفتگو های ساده و نیز عمیق را در یک دوره ی چند روزه ثبت کردند.

این مطالعه نشان داد  افرادی که بیشتر به گفتگو های عمقی تر و واقعی میپرداختند، از دیگران خوشحال تر هستند. شاید اینطور برداشت کنید که افرادی که شادتر هستند، بیشتر هم در عمق مکالمات فرو میروند؛ اما میتواند به این معنا هم باشد که گفتگو های واقعی باعث شادی بیشتر میشود. محققان اینطور بیان میکنند که اجتماعی بودن و گفتگو های عمیق نشان از زندگی شاد است، نه انزوا و گفتگو های سطحی.

همه از گفتگو های ساده لذت نمیبرند، اما همین گفتگو های ساده میتواند اولین و مهم ترین قدم به سمت مکالمات عمیق تر و حقیقی باشد.

شروع گفتگو معمولا با تمرکز روی مسائلی جزئی است، اما مطالعات نشان داده اند که داشتن گفتگو های عمیق و حقیقی احتمالا با داشتن یک زندگی شاد ارتباط دارد. 

دانستن نحوه شروع گفتگو میتواند به شما کمک کند که ارتباطات اجتماعی بهتر و مهم تری داشته باشید.

از دیگران کمک بخواهید

سوال پرسیدن راه خوبی برای آغاز مکالمه است. این کار نه تنها برای شما راهی به سمت ارتباط با دیگران است، بلکه به آنها هم فرصت مفید بودن را میدهد.

هنگامی که میخواهید از این روش استفاده کنید، از چیز ساده ای شروع کنید که مایه زحمت دیگران نشود و به آسانی بتوانند به شما کمک کنند. برای مثال ببرسید که فلان فروشگاه چه ساعتی باز میشود و یا اینکه آدرس جایی را بپرسید.

آغاز کننده های مکالمه

شما میدانید بانک از کدام طرف است؟

آیا میدانید که کجا میتوانم یک رستوران خوب پیدا کنم؟

ببخشید شما یک گوشواره این اطراف ندیده اید؟ احتمالا من یکی از گوشواره هایم را گم کرده ام.

یکی از مزایای این روش این است که پرسیدن یک سوال میتواند منجر به گفتگو های بعدی در مورد موضوعاتی دیگر شود. همین که شما سوال را بپرسید و فرد مقابل کمکتان کند، نوعی معاهده اجتماعی دو طرفه بین شما و طرف مقابلتان شکل میگیرد.

حال که فرد مقابل به درخواست کمک شما پاسخ داده، نوبت شما است که تشکر کرده و خود را معرفی کنید. این کار این فرصت را به شما میدهد که در مورد طرفتان بیشتر بپرسید؛ مثلا اینکه خود را معرفی کند، یا چه چیزی آنها را به اینجا کشانده و دیگر سوالاتی که به موقعیتتان مرتبط باشد.

زبان بدن

گاهی اوقات چیزی را که نمیگویید، به اندازه حرف هایی که میزنید مهم است. هنگامی که یک گفتگو را آغاز میکنید، بسیار مهم است که به ارتباطات غیر کلامی خود توجه داشته باشید.

میتوان از زبان بدن برای رساندن احساسات و علایق استفاده کرد. یک برخورد دوستانه، طرز ایستادن راحت و ارتباط چشمی میتواند به شما کمک کند که برای مثال نشان دهید مشتاق هستید که در مورد طرف مقابل بیشتر بدانید. از طرف دیگر، نگاه کردن به اطراف و یا اخم کردن میتواند باعث شود که فرد احساس کند حوصله تان سر رفته است و علاقه ای به ادامه صحبت ندارید.

چند مورد از ارتباطات غیر کلامی:

طرز ایستادن باز و دوستانه؛ که یعنی تنه را باز گذاشته و دستانتان را در حالت استراحت و عادی قرار دهید. این حالت احساسی دوستانه به فرد منتقل میکند.

ارتباط چشمی خوب؛ به چشمان طرف مقابل نگاه کنید، اما خیره نشوید چون تاثیر منفی دارد. طبیعی رفتار کنید، به چشمان فرد نگاه کنید اما گاهی هم اطرافتان را دید بزنید.

لبخند زدن میتواند مفید باشد، مادامی که عادی باشد و از حد اعتدال خارج نشود. از لبخند های بزرگ و مصنوعی دوری کنید و در عوض، یک بیان احساس صمیمانه و طبیعی داشته باشید.

 

گوش دهید و علایق خود را بیان کنید

حرف زدن با کسی که احساس میکنید اشتراک زیادی با هم ندارید ممکن است کمی ترسناک باشد. در چنین مواقعی به حرف آوردن طرف مقابل و تشویقش به اینکه در مورد خودش یا کار و حرفه اش حرف بزند، راه خوبی برای آغاز گفتگو است.

از کار و مشغولیت فرد مقابل بپرسید و سپس واقعا به او گوش دهید و ببینید که چه چیزی برای گفتن دارد. مردم معمولا دوست دارند در مورد چیز هایی که به آنها علاقه مند اند حرف بزنند، پس در این مواقع ابراز علاقه و نشان دادن اشتیاق حقیقی یک سوخت بسیار خوب برای پیشبرد مکالمه است.

تعادل داشته باشید

یک گفتگوی خوب تنها بر یک روش تکیه نمی کند.

بهترین مکالمه شامل ترکیبی از سوال پرسیدن، گوش دادن به حرف های دیگران و حرف زدن در مورد خودتان است. 

 

یک مکالمه ساده میتواند با این موارد آغاز شود:

- سوال پرسیدن در مورد اطلاعات کلی (آیا از برنامه لذت بردید؟)

- گوش دادن به پاسخ دیگران (بسیار خوب بود! احساس میکنم چیز های زیادی یاد گرفتم!)

- بیان کردن احساس  و نظر خودتان (من هم همینطور فکر میکنم و چند ایده در ذهن دارم که چطور این آموزش ها را در زندگی ام به کار ببرم.)

- میتوانید این پروسه را با پرسیدن سوالی دیگر تکرار کنید و یا گاهی فرد مقابل تصمیم میگیرد که سوال بپرسد.

اینکه بدانید چگونه یک مکالمه را آغاز کنید، یک مهارت مهم است که کمکتان میکند ارتباطات اجتماعی خود را در جامعه بسازید. این کار در ابتدا کمی دشوار است، مخصوصا اگر با مشکلاتی مثل خجالتی بودن و جمع هراسی سر و کار داشته باشید، اما تمرین زیاد کلید موفقیت است و با تمرین زیاد میتوانید در صحبت کردن با دیگران راحت باشید.

سعی کنید هر یک از این موارد را به عنوان یک تمرین ببینید. هر چه بیشتر سعی کنید سر صحبت را با دیگران باز کنید، مهارت های ارتباطی تان قوی تر خواهد شد.

سخن آخر

ایجاد روابط اجتماعی قوی برای هم سلامت جسمی و هم روحی حیاتی است. مطالعات مختلف نشان داده اند که روابط اجتماعی افراد با سیستم ایمنی رابطه دارد و باعث افزایش طول عمر میشود و نیز اظطراب را کاهش میدهد. با یاد گرفتن شیوه صحیح آغاز مکالمه میتوانید روابط اجتماعی خود را بسازید که برای سلامتی و داشتن حس خوب در زندگی حیاتی است.

لطفا توجه کنید که ثبت نظر باید مطابق با قوانین نشر آداروک باشد.

ا
اسداله عسگری

این مطالب برای راهنمایی کاربران خوب است وبه راستی درجمع هرانسان وقتی باکسی که توعمرش ندیدونه میشناسد برای اولین بار برای آشنایی اول بازبانی خوب ومثبت بایدحتما حرف راشروع کرد