بهترین سریال های شبیه به هانیبال - برترین سریال های ترسناک روانشناختی

بهترین سریال های شبیه به هانیبال - برترین سریال های ترسناک روانشناختی

  • ایثار علیزاده
  • ۳ سال پیش
  • ۶ دقیقه مطالعه
  • ۸,۲۴۰

بهترین سریال های شبیه به هانیبال که باید ببینید

هانیبال سریال زیبایی بود که جای خود را در ذهنمان ثبت کرد و مدت ها پس از پایان نیز، آنرا به یاد خواهیم داشت. هر چند که گاهی هم حس یک کابوس بد را داشت.

روی آنتن بودن یک مجموعه تلویزیونی از برایان فولر با محوریت یک هم نوع خوار روانی که با اقتباس از رمان های «توماس هریس» ساخته شده است، در نوع خود معجزه است. این مجموعه ابتدا از شبکه ان بی سی پخش شد و پس از 3 فصل کنسل شد. با پخش این سریال دوست داشتنی از شبکه نتفلیکس، توجهات بسیار بیشتری به آن جلب شد. هانیبال سریال ترسناک عالی با نویسندگی و فیلمنامه بی نظیر، فیلمبرداری زیبا، کاراکتر های پیچیده و لحظاتی ناب بود.

اگر این سریال را دیده اید و به آن علاقه دارید، این ها بهترین سریال هایی هستند که سبک و سیاقی شبیه به هانیبال دارند.

سکوت بره ها – The Silence Of The Lambs

سکوت بره ها

بله، این مورد یک سریال نیست! اما بر اساس رمان دیگری از توماس هریس با همین نام ساخته شده است. یک فیلم روانشناختی ترسناک که در سال 1991 منتشر شد و هنوز هم تکرار نشدنی است. اگر تاکنون این فیلم را ندیده اید، پیشنهاد میکنم حتما آنرا ببینید. آنتونی هاپکینز در این فیلم نقش دکتر هانیبال لکتور را بازی میکند که زندانی شده است و جودی فاستر در نقش کلاریس استارلینگ، یک کارآموز FBI است که برای دستگیر کردن یک قاتل سریالی دیگر، میخواهد از دکتر هانیبال مشاوره بگیرد. این فیلم جایزه اسکار را نیز در کارنامه خود دارد و از برترین فیلم های لیست IMDB میباشد. برایان فولر در جایی گفته بود که رویا هایی برای زنده کردن دوباره هانیبال در قالب یک مینی سری با اقتباس از سکوت بره ها را در سر دارد؛ هر چند که بعید به نظر میرسد چنین امکانی وجود داشته باشد.

کشتن ایو – Killing Eve

کشتن ایو

من نمیگم که «کشتن ایو» همان هانیبال با کاراکتر های قاتل زن است؛ اما گاهی این مجموعه درست همان حس هانیبال را به بیننده القا میکند. این مجموعه که بر اساس رمان «لوک جنینگز» با نام «اسم رمز ویلانل» ساخته شده است، ساندرا او در نقش یک افسر پلیس و جودی کومر در نقش یک قاتل حرفه ای را محور قرار می دهد. پس از این که این دو زن در یک بازی تعقیب و گریز قرار میگیرند، در می یابند که علایق و سلایق مشترکی دارند و فقط خودشان میتوانند یکدیگر را درک کنند. صادقانه بخواهم بگویم، این مجموعه پس فصل اول شگفت انگیز خود با افت کیفیت همراه بود؛ اما اگر به دنبال تماشای سریال خوبی پس از هانیبال هستید، پیدا کردن انتخابی بهتر از این، سخت خواهد بود.

ذهن های جنایتکار – Criminal Minds

ذهن های جنایتکار

این سریال جنایی و طولانی شبکه سی بی اس که از سال 2005 تا 2020 در جریان بود، از این حیث که تحقیقات واحد آنالیز رفتاری FBI روی پرونده های مجرمان و پیدا کردن آنها با استفاده از همین آنالیز ها را نشان میدهد، بسیار شبیه به هانیبال است. این سریال در جا هایی نیز کمی افکارتان را مغشوش میکند و باعث میشود که به همه افراد پیرامونتان مشکوک شوید – که البته چیز بدی هم نیست – اما با 15 فصل کامل، قطعا فراز و نشیب هایی دارد و شما را تا مدت زیادی مشغول خواهد کرد.

شکارچی ذهن – Mindhunter

شکارچی ذهن

این مجموعه جنایی نتفلیکس، روز های آغازین تحلیل روانشناختی پرونده های جنایی در مقر FBI را با محوریت جاناتان گراف و هولت مک کالنی در نقش دو مامور ویژه در حوزه علوم رفتاری نشان میدهد. این دو مامور در سراسر کشور سفر میکنند و با قاتل های زندانی در زندان ها مصاحبه میکنند تا بهتر بتوانند قاتل های سریالی را درک کنند و بدانند که در ذهن آنها چه میگذرد. آنها در این راه از یک پروفسور روانشناش (آنا تورو) کمک می گیرند. این سریال شما را شیفته خود میکند، اما طبیعی است که در جا هایی هم آزار دهنده شود. این مجموعه از آنهایی است که هر کسی باید ببیند. هم سریال شکارچیان ذهن و هم هانیبال، تا حدودی از مامور واقعی FBI، «جان ای. داگلاس» الهام گرفته اند.

سقوط – The Fall

سریال سقوط

سقوط، سریال درام انگلیسی-ایرلندی، از این حیث شبیه به هانیبال است که یک قاتل سریالی حرفه ای را دنبال میکند که در مکان های آشکاری خود را مخفی میکند؛ اما این بار قاتل ما یک مرد خانواده دوست به نام پاول اسپکتور (جیمی دورنان) است. اسپکتور توسط ماموری به نام استلا گیبسون (گیلین اندرسون) که به اندازه خودش حرفه ای است، تحت تعقیب است. گیبسون ماموریت دارد که اسپکتور را دستگیر و او را به خاطر جرایمش به زندان بیندازد. این دو در یک داستان هیجان انگیز نشان میدهند که هرکدام در دو روی یک سکه قرار دارند و درست مثل هاینبال و ویل، هر دوی آنها باعث آزار یکدیگر میشوند.

متل بیتس – Bates Motel

سریال متل بیتس

اگر میخواهید کمی بیشتر در ذهن یک قاتل بمانید (قضاوتتان نمیکنم!)، متل بیتس انتخاب شما خواهد بود. یک مجموعه ترسناک روانشناختی که پیش درآمدی بر فیلم دیوانه (Psycho)، اثر آلفرد هیچکاک است و بر اساس رمانی با همین نام ساخته شده است. این فیلم که در قالب 5 فصل به پایان رسیده است، نورمن بیتس جوان (فردی هایمور) و مادرش نورما (ویرا فارمیگا) را دنبال میکند و زندگی پیچیده آنها را قبل از وقایع فیلم به تصویر میکشد و نشان میدهد که چگونه وضعیت روانی نورمن او را به فردی شدیدا خطرناک تبدیل میکند.

پوشینگ دیزیز – Pushing Daisies

Pushing Daisies

در میان سریال های این لیست، این مجموعه کمترین شباهت را به هانیبال دارد. در واقع تنها وجوه مشترک این دو سریال، سازنده مشترک آنها یعنی برایان فولر و تمرکز روی قتل های مختلف است. اما این موضوع به این معنا نیست که نباید این مجموعه را ببینید. «لی پیس» در این مجموعه نقش ند که یک کیک پز است را بازی میکند که توانایی خاصی دارد. او میتواند مردگان را فقط با یک بار لمس کردن زنده کند و با لمس دوم نیز آنها را دوباره به کام مرگ بازگرداند. ند پس از مدتی برای کسب درآمد بیشتر، با یک کارآگاه خصوصی همکاری کرده و به او کمک میکند که پرونده های قتل عجیب و پیچیده را حل کند. داستان آنجایی پیچیده میشود که در یکی از پرونده ها، ند به جریان قتل دختری بر میخورد که عشق دوران جوانی اش بود. ند او را زنده میکند، اما دیگر نمیتواند او را لمس کند...

داستان ترسناک امریکایی – American Horror Story

داستان ترسناک امریکایی

مزیت داستان ترسناک امریکایی این است که هر فصل آن، داستان جداگانه ای دارد. لازم نیست همه اپیزود ها را ببینید تا بتوانید مثلا فصل سوم را ببینید. شما میتوانید هر فصلی را که دوست دارید – بدون دیدن فصل های قبلی – ببینید. هر فصل با فصل های دیگر متفاوت و تا حدودی سلایق مختلف را پوشش میدهند. اکثر افرادی که این مجموعه را دیده اند، فصل اول را بهترین فصل این سریال می دانند.

همانطور که گفتم، هر فصل با دیگر فصل ها متفاوت است و ممکن است که شما فصلی را بهترین بخش این سریال بدانید اما فرد دیگر برعکس شما فکر کند؛ اما مسلما میتوانید حداقل یک فصل باب میل خود را در از این مجموعه پیدا کنید. سریال مجموعا دارای 10 فصل است که عناوین هر فصل به شرح زیر است:

  • فصل 1: خانه قتل – Murder House
  • فصل 2: تیمارستان – Asylum
  • فصل 3: محفل – Coven
  • فصل 4: نمایش عجایب – Freak Show
  • فصل 5: هتل – Hotel
  • فصل 6: روناک –  Roanoke  
  • فصل 7: فرقه – Cult
  • فصل 8: آخرالزمان – Apocalypse
  • فصل 9: 1984
  • فصل 10: Ratched

با وجود اینکه فیلمنامه سریال در جاهایی ضعف نشان میدهد، اما بازیگران عالی آن، این ضعف ها را جبران میکنند. نکته جالب این است که اکثر بازیگران برای فصل بعدی و داستان بعدی باز میگردند.

انسان بودن – Being Human

Being-human

این مجموعه دارای دو نسخه امریکایی و انگلیسی است که در این مطلب منظور نسخه انگلیسی است.

با این که این سریال در ژانر ترسناک قرار دارد، در جا هایی نیز لحظات شادی دارد. داستان اولیه این، یک گرگینه، یک خواشام و یک روح را دنبال میکند که در آپارتمانی زندگی میکنند و در تلاش برای سازش خود با جامعه اند. داستان آن با تعادلی عالی میان روشنایی و تاریکی، جدیت و شوخ طبعی و شادی و غم نوشته شده است. از همان اوایل سریال متوجه علاقه خود به کاراکتر های اصلی میشوید، اما در کنار آنها کاراکتر های مهمان نیز عالی هستند. فصل های آخر این سریال، کیفیت فصل های اولیه را نداشتند، اما خوشبختانه سازندگان از این حقیقت آگاه بودند و قبل از اینکه سریال کیفیت خود را کاملا از دست بدهد، پایان مناسبی برای آن تدارک دیدند. این سریال مجموعا در قالب 5 فصل منتشر شد که 3 فصل اول یک داستان و فصل های 4 و 5 نیز هر کدام داستان های جداگانه خود را داشتند.

دارک نت – Darknet

سریال دارک نت

تنها جنبه منفی دارک نت برای بینندگان این است که فقط یک فصل 6 قسمتی دارد که هر قسمت نیز 30 دقیقه زمان دارد. هر اپیزود داستان خود را دارد، اما همگی پیرامون وبسایت خطرناکی به نام دارک نت جریان دارند.

برای مدت زمانی تنها 30 دقیقه ای، داستان های هر اپیزود شگفت انگیز هستند. یک سریال هوشمندانه با پرش های زمانی و کاراکتر به کاراکتر که دائما شما را وادار به حدس زدن سورپرایز ها و لحظات مبهم میکند. این سریال در لحظاتی بسیار سهمگین و زننده میشود و در کل سریالی وحشت انگیز است. در این مجموعه از موضوعات ترسناک عادی و همیشگی که به دیدن آنها عادت داریم خبری نیست؛ در عوض این کاری میکند که قبل از خواب، زیر تختتان را چک کنید.

جزیره هارپر – Harper’s Island

جزیره هارپر

این سریال برای یک آخر هفته بارانی حرف ندارد. جزیره هارپر یک سریال تک فصلی پلیسی است که از اول هم قرار نبود ادامه داشته باشد؛ پس سریالی با آغاز و پایانی مشخص است. ممکن است در جاهایی از آن لذت نبرید، اما در کل بسیار سرگرم کننده است و حدس زدن اینکه قاتل کیست، بسیار لذت بخش خواهد بود. با وجود اینکه این مجموعه تنها و تنها یک فصل دارد، شمار مرگ و میر در آن بسیار بالا است.

داستان درباره تعدادی از خانواده ها و دوستان است که برای یک مراسم عروسی به جزیره ای می آیند، اما یکی یکی به قتل میرسند...

لطفا توجه کنید که ثبت نظر باید مطابق با قوانین نشر آداروک باشد.