مفهوم روانشناسی رنگ های اصلی و کاربرد هر ترکیب رنگ در لباس ها

مفهوم روانشناسی رنگ های اصلی و کاربرد هر ترکیب رنگ در لباس ها

  • ایثار علیزاده
  • ۳ سال پیش
  • ۷ دقیقه مطالعه
  • ۵,۸۹۸

همه ما از بدو تولد با مفهوم روانشناسی رنگ ها آشنا میشویم. برای مثال حتما توجه کرده اید که به دختر بچه ها لباس های صورتی و پسربچه ها لباس های آبی پوشانده میشود. و یا در اینستاگرام میبینید که افراد با استفاده از همین مفهوم رنگ جنسیت بچه هایشان را اعلام میکنند؛ آبی برای پسر و صورتی برای دختر. پس اشتباه نیست که بگوییم مفهوم روانشناسی رنگ ها حتی قبل تولدمان هم آغاز شده و روی زندگی مان تاثیر میگذارد. حقیقت این است که رنگ ها فقط یک ترند استایل نیستند و بلکه مفهوم ها و ندا هایی قوی را با خود به همراه دارند.

احساساتمان میتوانند تحت تاثیر رنگ هایی که انتخاب میکنیم قرار گیرند. رنگ لباس های ما میتوانند احساساتمان را تغییر دهند. واقعیتی که شاید کمتر به گوشتان رسیده باشد این است که بر اساس آمار ها، حدود 86% مصرف کنندگان رنگ محصول را از فاکتور های اساسی برای خرید میدانند. گفته میشود که تنها 92 ثانیه کافی است تا یک محصول تاثیر خود را در بیننده بگذارد. در مد و استایل هم رنگ ها همین نقش را دارند؛ هنگامی که میخواهید حس و حالتان را عوض کنید و یا پیغام خاصی را با استفاده از رنگ لباس هایتان منتقل کنید. از زنانگی و مردانگی گرفته تا عواطف و تمایلات، رنگ ها این قدرت را دارند که انواع احساسات مختلف را بروز دهند. بر اساس تحقیقات ثابت شده است که رنگ پوشش شما میتواند نوعی ارتباط بین شما و دیگران بوده و نشانگر حس و حال و همچنین سطح هوش شما باشد. هر سال طراحان مد و لباس رنگی را به عنوان رنگ سال انتخاب میکنند؛ برای نمونه رنگ امسال آبی کلاسیک میباشد.

ما با این مطلب این جاییم تا به شما بگوییم که چرا این لباس ها را میپوشید و مفهوم و صفات رنگ های مختلف را برایتان رمز گشایی میکنیم.

آشنایی با مفهوم روانشناسی رنگ ها

رنگ مشکی انتخاب اول بسیاری از افراد است و ما نیتوانیم این حقیقت را کتمان کنیم. در مشاهده ای که اخیرا انجام شد، از افراد خواسته شد تا عکس هایی خاص را انتخاب کنند تا روی یکی از تی شرت هایشان چاپ شود. نتیجه دور از انتظار نبود. اکثریت داوطلبین با تی شرت مشکی، به عنوان نماد اعتماد به نفس، هوش و زیبایی در این مشاهده شرکت کردند.

احتمالا به دلایل انتخاب رنگ های مختلف دقت نکرده باشید، اما دلیلی وجود دارد که مردم از لباس قرمز برای مراسم ها استفاده میکنند، اما در یک زمستان سرد ژاکت های آبی بهترین انتخاب اند. مفهوم رنگ را فاکتور های مختلفی همچون جنسیت، سن و فرهنگ تعیین میکنند. دهه ها است که از تاثیر رنگ ها برای القای یک برند به ذهن مصرف کننده در مارکتینگ استفاده میشود. از رنگ صورتی برند ویکتوریا سیکرت گرفته تا مشکی کلاسیک دیور، هر رنگی اعتبار  و معنای خاص خود را دارد.

مفهوم رنگ در مد و استایل

در زیر ما روابط روانشناسی نهفته در محبوب ترین رنگ ها را برایتان رمز گشایی کرده ایم. اگر میخواهید رنگ مناسب برای استایل های مختلف و متناسب با روحیات خود را پیدا کنید، پیشنهاد میکنم که در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مشکی (افسون کننده)

جذبه ی رنگ مشکی در تناقض طبیعت آن نهفته است. این رنگ یکی از قدرتمند ترین رنگ ها است در حالی که میتوان آن را هیچ و یا همه رنگ ها با هم توصیف کرد. این رنگ جاذبه اسرار آمیزی دارد و هیچگاه از ترند های مد و استایل خارج نمیشود.

استایل مشکی

  • طبع- کارامد و شایسته
  • مثبت- امنیت، شیک و با کلاس، کارامدی، امنیت احساسی
  • منفی- سنگینی، سردی، افسردگی، تهدید

کارامدی کامل این رنگ آنرا به انتخابی بی نقص برای ملاقات های رسمی تبدیل کرده است. مفاهیم روانشناسی رنگ مشکی بسیار قوی هستند و تمام انرژی های سر راهتان را جذب خود میکند. مشخصه اصلی این رنگ نبود نور است که میتواند برای افرادی که از تاریکی میترسند سنگین باشد. این رنگ ظرافت و زیبایی را به تصویر میکشد و به همین دلیل است که بسیاری از طراحان مد، کالکشن هایی با تم کاملا مشکی دارند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، رنگ مشکی نمایانگر جدیت، قدرت، پرستیج و هوش است. افرادی که مشکی میپوشند معمولا هم جاه طلب اند و هم حساس. این رنگ معمولا در دوره های آسیب پذیری فرد و یا برای ایجاد یک حس امنیت ذهنی پوشیده میشود.

قهوه ای (حمایت)

قهوه ای معمولا رنگی از مدت افتاده به شمار میرود، در حالی که میتواند تشکیل دهنده بسیاری از استایل های ترند باشد. این رنگ میتواند احساس ثبات و استقامت را القا کند. این رنگ بیشتر در استایل های یکدست به کار میرود.

استایل مونوکروم قهوه ای

  • طبع- ثبات و استقامت
  • مثبت- خاکی، گرما، جدیت
  • منفی- فقدان نشاط، شیک و با کلاس نبودن

قهوه ای ترکیبی از رنگ های قرمز، زرد و مشکی است و طبع هایی از هر سه این رنگ ها را دارد، ازجمله گرمی مشکی، المانت های قرمز و ویژگی های زرد که در ادامه معرفی خواهند شد. قهوه ای بیستر در کار های طراحان هندی دیده میشود و به عنوان یک رنگ خاکی و نزدیک به طبیعت در نظر گرفته میشود. قهوه ای همچنین پشتیبانی، قابل اطمینان بودن، پایداری و مقاومت را ابراز میکند. گفته میشود افرادی که معمولا از این رنگ استفاده میکنند محافظه کار، محترم بوده و به دنبال آرامش و ثبات در زندگی هستند.

آبی (روشنفکر)

کمی فکر کنید. تا به حال چند نفر به شما گفته اند که رنگ مورد علاقه شان آبی است؟ قطعا تعداد آنها زیاد است. حتی لباس فرم برخی از تیم های ورزشی آبی رنگ است. این رنگ باعث میشود مواد آرام بخش در بدن آزاد شود و به همین دلیل است که بسیاری از تیم های ورزشی از طیف های مختلف آبی در لباس هایشان استفاده میکنند تا از استرس بازیکنان بکاهند. علاو بر این، آبی وفاداری و تمرکز را القا میکند.

استایل آبی مردانه

  • طبع- صبر، قابلیت اعتماد و اتکا، هوش، استقامت، آرامش
  • مثبت- قابل اطمینان بودن، وظیفه شناسی، سردی، ارتباط، وقار
  • منفی- فقدان احساسات

رنگ آبی روی مغز تاثیر میگذارد و باعث القای آرامش ذهنی میشود. اما میتواند شما را سر د و بی احساس جلوه دهد. بهترین زمان استفاده از این رنگ برای مصاحبه ها، ملاقات ها و یا کنفرانس ها و ارائه ها به عنوان نمایانگر اعتماد به نفس و قابل اعتماد بودن است.

خاکستری (نجیب)

مد و استایل همواره سیاه یا سفید نیست و گاهی در میانه این دو است. خاکستری در واقع طیف های متنوعی دارد و ترکیبی از سفید و خاکستری خالص است.

استایل خاکستری مردانه

  • طبع- متانت، قدرت، درک، خرد
  • مثبت- برابری روانی
  • منفی- عدم اعتماد به نفس، بی انرژی، بیچارگی

طراحان بسیاری را می بینیم که در کار های خود از طیف های مختلف خاکستری استفاده میکنند. با این حال معمولا از خاکستری به صورت تک رنگ و یکدست استفاده نمیشود و بلکه در کنار سایر رنگ های به کار میرود تا از القای حس عدم اعتماد به نفس جلوگیری شود. همچنین استفاده بیش از حد از این رنگ نشانگر عدم تمایل به نمایان بودن است و این حس را در افراد القا میکند که فرد تمایلی به جلب توجه ندارد. با همه این ها نمیتوان از خاکستری که نمایانگر آرامش و بلوغ و تکامل است صرف نظر کرد. معمولا زن ها بیشتر دوست دارند که طیف های خاکستری را در لباس هایشان داشته باشند چرا که آنها را با کمال نشان داده و استرس را کاهش میدهد.

بنفش (معنوی)

این رنگ طبعی غیر مادی و روحانی دارد و نماد تفکر و تعمق می باشد. این رنگ کوتاه ترین طول موج در میان طیف قابل رویت برای چشم انسان را دارد.  طبع روحانی این رنگ آن را نمایانگر سلطنت و توانگری کرده است.

استایل بنفش زنانه

  • طبع- عجیب، سلطنتی، روحانی، ظرافت
  • مثبت- ارتباط با خود، لاکچری، اعتبار، آگاهی فکری
  • منفی- حقارت، انحطاط، شرم گین، مطیع

بنفش رنگی است که ارتباط فرد با خود را بیشتر میکند و رنگ قدرت های روحی است. همچنین بنفش همواره یک رنگ سلطنتی بوده است و این موضوع در طراحی های سلطنتی به خوبی قابل مشاهده است. این رنگ به شدت درون گرایانه است و افرادی که زیاد از آن استفاده میکنند، معمولا حساس و عاطفی شناخته میشوند. در کنار این ها، دوستداران این رنگ شهوانی تر دیگر افراد هم هستند.

زرد (احساسی)

رنگ زرد باعث آزادسازی سروتونین در بدن میشود و به همین دلیل است که همواره در شادی ها و جشن ها به کار میرود. رنگ زرد ایموجی ها گواه بر این موضوع است.

استایل هودی زرد رنگ

  • طبع- خوش بینی، انگیزه، انرژی مثبت نگری، امید، خلاقیت
  • مثبت- دوستی و پایداری
  • منفی- ترس، احساسات شکننده

در روانشناسی، زرد فعال ترین رنگ است. از این رنگ بیشتر در استایل های تابستانی استفاده میشود تا حس و حال فرد را بهبود دهد. اما دقت داشته باشید که استفاده بیش از حد از رنگ زرد و یا استفاده از طیف های اشتباه، باعث کاهش اعتماد به نفس میگردد. این رنگ همچنین باعث جلب توجه میشود و به همین دلیل است که از آن در تابلو های تبلیغاتی و علائم کنار جاده استفاده میشود. این طور گفته میشود که افرادی که زیاد از این رنگ در پوشش خود استفاده میکنند، فعال، خلاق و منفعت طلب هستند.

میتوانید برای افزایش مثبت نگری و خوش بینی و یا برای افزایش انرژی در تمرین لباس های زرد رنگ بپوشید.

سبز (توازن)

این رنگ بسیار آرامبخش بوده و چشمان شما برای پردازش آن به هیچ وجه اذیت نمیشود. سبز، رنگ توازن است و باعث قوت قبل میشود.

استایل سبز زنانه کیت میدلتون

  • طبع- راحتی، به روز بودن
  • مثبت- صلح، توازن، تازگی، آگاهی از محیط
  • منفی- خنثی، کسل کننده

رنگی که بیشترین تسکین را به چشم میدهد، رنگ سبز است. این رنگ نمایانگر تعادل است و اهمیت دادن و مهربانی یک فرد را بازتاب میکند. از این رنگ میتوان برای استراحت و آرامش گرفتن بعد از یک دوره پر استرس در زندگی استفاده کرد.

نارنجی (گرما)

این رنگ بیشتر در ارتباط با انرژی و جاه طلبی است؛ زیرا روز با این رنگ آغاز میشود.

استایل ژاکت نارنجی

  • طبع- نوآوری، انرژی، دوستی، شادی، خوشی
  • مثبت- رضایت خاطر، خلاقیت، اشتیاق
  • منفی- نارس بودن، محرومیت

این رنگ که ترکیبی از زرد و قرمز است، به عنوان رنگ شادی تلقی میشود. استفاده غیر صحیح از این رنگ میتواند شما را بیش از حد غیر جدی جلوه دهد. به گفته روانشناسان، افرادی که نارنجی میپوشند مثبت نگر، سرزنده و پر انرژی بوده و همواره به دنبال تغییر هستند. آنها به ریسک کردن اعتقاد دارند و نه یکنواختی. همچنین جاه طلب و محطاط هستند. شما میتوانید برای نشان دادن صمیمیت و دوستی در مهمانی ها از این رنگ استفاده کنید. این رنگ هم در فرهنگ آسیایی و هم اروپایی به فراوانی دیده میشود.

قرمز (شهامت)

قرمز سمبل قدرت و شهامت است و میتواند جالب توجه باشد.

استایل قرمز زنانه

  • طبع- عشق، قدرت، شهامت
  • مثبت- استقامت، انگیزه، انرژی
  • منفی- تعرض، پرخاش، فشار

قرمز یکی از رنگ های اصلی و غالب است و بیشترین طول موج را در نور مرئی دارد. این رنگ نشانگر ثروت بوده و قدرت و گرمی را القا میکند. قرمز رنگی جهانی است و عموم مردم آنرا دوست دارند. طراحان مد همواره از این رنگ در کار های خود استفاده میکنند؛ چراکه برای همه زیبایی دارد. میتوانید در جا هایی که میخواهید توجهات را به خود جلب کنید و یا قدرتمند به نظر برسید، این رنگ را در لباس های خود به کار ببرید.

صورتی (تسلی بخش)

صورتی ته رنگ قرمز است و به شدت تسلی بخش می باشد. این رنگ به طور کلی یک رنگ زنانه در نظر گرفته میشود.

استایل صورتی زنانه

  • طبع- زنانگی، جوانی، سرزندگی، خوشی
  • مثبت- عشق، طبیعت، گرمی

صورتی در روانشناسی رنگی خاص است و نمایانگر مبادی زنانه است. گفته میشود که صورتی، رنگ طبیعت است (جدای از سبز). به گفته بسیاری از روانشناسان، افرادی که زیاد صورتی میپوشند معمولا مثبت نگر و رمانتیک هستند. آنها مهربانی را تحسین میکنند. صورتی برای مهمانی ها و نیز رویداد های اجتماعی مناسب است زیرا حس سرزندگی ایجاد میکند.

سفید (پاکی)

گفته میشود که سفید شامل همه رنگ ها است. این رنگ سدی حفاظتی را در اطراف خود تشکیل میدهد و که به نظر میرسد مانع از ارتباط میشود. از روپوش پزشکان گرفته تا لباس عروسی، این رنگ نمایانگر پاکی و خلوص است.

استایل پیراهن سفید

  • طبع- نجابت، پاکی، خلوص، معصومیت
  • مثبت- شیک، خالص
  • منفی- سرد، موانع (ارتباط)

رنگ سفید یک بازتاب کامل است. این رنگ هم دست مثل مشکی، یک مانع ایجاد میکند، اما کاملا متفاوت با آن. این رنگ فریاد میزند که به من دست نزن که نماد خلوص است. رنگ سفید افراد قابل اعتماد و خوش بین را جذب میکند. خنثی است و به ندرت دیگران را دفع میکند. میتوانید هنگامی که در مورد موضوعی احساس گناه میکنید و یا برای تشویق به بخشش، این رنگ را بپوشید.

نتیجه گیری

این ها ویژگی های روانشناسی 11 رنگ اصلی بودند. حال شما میدانید که 4  رنگ اصلی، یعنی قرمز، آبی، زرد و سبز مرتبط با جسم، ذهن، احساسات و تعادل میان آنها هستند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و به شما کمک کرده باشد که درک درستی از رنگ ها و کاربر د آنها داشته و بتوانید از آن ها به شیوه مناسب در زندگی خود استفاده کنید.

لطفا توجه کنید که ثبت نظر باید مطابق با قوانین نشر آداروک باشد.