روانشاسی رنگ ها - ترکیب رنگ متناسب با مناسبت های کاری و ملاقات ها

روانشاسی رنگ ها - ترکیب رنگ متناسب با مناسبت های کاری و ملاقات ها

  • ایثار علیزاده
  • ۳ سال پیش
  • ۴ دقیقه مطالعه
  • ۱,۰۳۴

داشتن ذهنیتی مثبت و یا حرفه ای در لحظه، به هیچ وجه آسان نبوده است. اما باید به شما بگویم که گاهی آوردن این تجسم ها به دنیای واقعیت ها به آسانی عوض کردن رنگ لباس هایتان است.

خیره شدن هر روزه به کمد لباس ها و انتخاب میان انواع رنگ ها  لباس ها میتواند برایمان دلهره آور باشد. در حالی که ما به عنوان انسان، اشرف مخلوقات هستیم و در هنر تصمیم گیری معمولا برتری داریم، چنین مشکلات اولیه ای مثل انتخاب لباس و رنگ آن، گاهی میتواند گیج کننده باشد. این جا است که روانشناسی به کمکمان می آید. آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که با پوشیدن یک رنگ خاص مشکلات خود را حل کنید و یا به حل آنها کمک کنید؟ مثلا یک مصاحبه کاری در پیش رو دارید و یا در پی نداشتن خوابی با کیفیت به شدت خسته هستید. با انخاب هوشمندانه رنگ هایی خاص، میتوانید مود و حس و حال خود را بهبود دهید، به اعتماد به نفس خود بیفزایید و یا از استرس خود کم کنید. همه این ها با پاسخ دادن به همین سوال ساده حاصل میشوند: چه لباس و رنگی بپوشم؟

برای دهه های متمادی روی این که چگونه مود خود را با استفاده از رنگ ها بهبود دهیم و این که چگونه با به کار بردن رنگ مناسب، بهترین بازدهی را داشته باشیم، تحقیقاتی صورت گرفته است. به نظر میرسد که این تاثیرات ریشه در عواطف و رفتار انسان ها دارند؛ از همان سنین 3-4 سالگی میتوان این تاثیرات را مشاهده کرد. مشاهدات نشان داده اند که کودکان با بازی در یک اتاق صورتی، قدرت و روحیه مثبت بیشتری از خود نشان میدهند تا اینکه در یک اتاق خاکستری بازی کنند. تون های گرم رنگ صورتی، احساس یک محیط خوشایند و ایمن را در ذهن انعکاس میدهد و باعث میشود کودکان فعال تر و هوشیار تر باشند. بنابراین رنگ ها تاثیر بسزایی در زندگی و تعامل ما با محیط دارن(منبع: Hamind & Newport, 1989). شاید پوشیدن کفش های صورتی در اول صبح، به شما کمک کند که روزی خوب با روحیه ای مثبت و خلاق داشته باشید.

تحقیقات بعدی روی پاسخ های احساسی بزرگسالان به رنگی که می پوشند و تاثیر آن بر تصمیم هایشان صورت گرفت. رنگ های روشن نتایج عملکردی مثبتی را در پی داشتند و رنگ های تیره بیشتر حس و حال های منفی را تقویت کردند (منبع: Hemphill, 1996).

با این حال این تعاملات بین رنگ ها و احساسات، به صورتی که به نظر میرسند ساده و واضح نیستند و به نظر میرسد که با افزایش سن دستخوش تغییر میشوند. در کودکان 7 ساله، رنگ ها به صورتی منطقی و مستقیم روی احساسات و اولویت ها تاثر گذارند. با این وجود، با افزایش سن این تعاملات تغییر میکنند؛ به این معنا که ما میتوانیم در طول زمان معانی تازه ای برای رنگ ها تعریف کنیم و احساسات متعددی را به رنگ های خاصی ارتباط دهیم (منبع: Terwogt & Hoeksma, 1995).

در این مطلب روش هایی را به شما معرفی میکنیم که بتوانید با انتخاب رنگ مناسب، مود خود را بهبود بخشید و آسان تر لباس مناسب را برای موقعیتی خاص انتخاب کنید.

اگر هر روز با انتخاب لباس و رنگ مناسب مشکل دارید و این موضوع باعث استرس شما میشود، پیشنهاد میکنم این مطلب را از دست ندهید.

مصاحبه کاری

رنگ مناسب برای مصاحبه کاری

در حالی که خیلی ها رنگ مشکی را برای یک مصاحبه کاری پیشنهاد میکنند، لزوما این رنگ همواره بهترین و کارامد ترین انتخاب نیست. در حالی که رنگ مشکی میتواند احترام و قدرت را انعکاس دهد، میتواند در کنار آنها تعرض و پرخاش را نیز منعکس کند (منبع: Linhartová et al., 2013). بنابراین، پوشیدن طیف هایی روشن تر مانند خاکستری میتواند از القای پرخاشگری و تعرض کم کرده و در همین حال همان حس قدرت و احترام را در ذهن ایجاد کند. در ضمن از اضافه کردن آیتم های رنگی کوچکتری مثل یک جفت کفش آبی رنگ و یا یک کراوات زرد رنگ هراسی نداشته باشید! این موارد میتوانند باعث شوند که بیشتر در ذهن دیگران بمانید و به شخصیت شما بیفزایند.

قرار ملاقات

رنگ قرمز، انتخابی ایده آل برای قرار های ملاقات و جلب توجه دیگرانرنگ مناسب با قرار ملاقات

اگر قصد دارید فرد خاصی را تحت تاثیر قرار دهید، باید بدانید که مطالعات اخیر نشان داده اند که پوشیدن لباس هایی با رنگ قرمز میتواند جذبه شما را افزایش داده و نیز تعاملات و انعکاس رفتار شما را در طول زمان بهبود دهد. از لحاظ بیولوژیک ثابت شده است که رنگ قرمز گیرنده های هورمون های جنسی را افزایش و در نتیجه باعث تاثیر بیشتر آنها میشود. پریمات های غیر انسان، در زمان تخمک سازی قسمت های قرمز رنگ بدن خود را نشان میدهند و با این کار جنس مخالف را به زاد و ولد بر می انگیزند (منبع: کپشن تصویرGuéguen and Jacob, 2013). از لحاظ اجتماعی نیز رنگ قرمز رنگی جذاب است. البته نباید فراموش کنیم که علاقه مندی واقعی نمیتواند بر اساس یک رنگ صورت گیرد و بلکه باید احساسات یکدیگر را بشناسیم و با رابطه ای سالم اعتماد متقابلی را بسازیم (منبع: Joinson & Paine, 2007).

اوقات فراغت و استراحت

استایل آبی رنگرنگ آبی باعث القای آرامش می شود

وقتی که به تایم استراحت میرسید، چه عصر ها و شب ها باشد، چه آخر هفته باشد و چه وسط هفته، باید خود را با رنگ هایی احاطه کنید که تنش را تسکین ببخشند و باعث آرامش شما شوند. از لحاظ علمی ثابت شده است که رنگ های سبز و آبی کمتر از سایر رنگ ها باعث تحریک میشوند و بیشترین احساس لذت و آرامش را القا میکنند (منبع: Wilson, 1966; Valdez & Mehrabrian, 1994). ارتباط این دو رنگ با طبیعت احتمالا باعث ایجاد حس و حالی مثبت و رو به آرامش میشود که به ما کمک میکند از روزمره ای هایمان جدا شویم.

شکی نیست که چالش هایی که روزانه با آنها مواج میشویم گاهی بسیار پیچیده و سخت میشوند و گفتن این که راه حل قطعی در گرو موضوعی ساده مثل همین انتخاب رنگ است بیش از حد خوشبینانه است. با این وجود ثابت شده است که انتخاب طیف رنگ مناسب، میتواند به داشتن ذهنیتی مناسب با شرایط کمک کرده  و شما را به مودی مثبت در طول روز برساند.

لطفا توجه کنید که ثبت نظر باید مطابق با قوانین نشر آداروک باشد.